Lekse til instruktørkurset.

NÅ ER JEG ENDELIG I GANG.

Dette har jeg gledet meg veldig til. Jeg har hatt liten treningsmotivasjon de siste månedene. Det har vært altfor kaldt for Pia og meg og vi har hatt mer enn nok med å få lufta oss og å holde varmen.

Dette kurset går altså online. Jeg har leselekser, video-leksjoner, diskusjoner og video-innleveringer i egen gruppe på facebook. Hver 14. dag kommer det en ny leksjon og nye lekser.

Denne første leksjonen handler bl.a. om engasjement i treningen, konkurransetrening og moment. Vi skal jobbe mye med forskjellige belønninger, måter å belønne på og hvordan vi skal belønne for at hunden skal bli engasjert i treningen og at den ETTER HVER BELØNNING SKAL KOMME INN TIL MEG MED ØNSKE OM Å JOBBE/TRENE ENDA MERE.

Hunden skal altså ikke få en belønning og deretter vandre avgårde på egen hånd, eller snuse i bakken osv. Etter å ha blitt belønna, skal hundens største ønske være å jobbe enda mere med meg for å få en av verdens aller beste belønninger. Hvordan vi skal få til det, er det vi jobber med nå.

Belønningen er alfa og omega i all hundetrening og det mest grunnleggende for å få en engasjert og ivrig hund. Det er ikke mye nytt enda rent teoretisk, men det er fint å få repetert stoffet og å få noe spesifikt å trene på. Noen av de praktiske måtene å belønne på, og refleksjonene bak, er det veldig fint å få beskrevet og vist.

Det er ingen sak å kunne sitte ute og lese, når det er sol og fint vær . Pia følger som vanlig med 😉

Jeg har lest endel teori, og Pia og jeg har trent på en av fire praktiske øvelsene som vi skal jobbe med. Pia syntes at det var kjempemorsomt og hun ble både glad, ivrig og engasjert. Halen gikk og hun ba om å få jobbe mere. Det var akkurat det som var intensjonen med treningsøkta, og jeg ble også veldig motivert og inspirert av treningen. Nettopp slik skal det være 🙂

Husk å stoppe treninga før hunden går lei. Hvis hunden gjør det, vil pausene oppfattes som noe positivt, mens treninga blir kjedelig. Det er viktig at du stopper å trene når hundens motivasjon er på topp, men det kan være utrolig vanskelig. Det er jo så utrolig morsomt å trene når treningen flyter. Hvis du stopper når treningen går som best, vil pausene være kjedelige og treningen være det som hunden aller helst vil gjøre.

Det er forskjell på hvor lenge hundene har motivasjon til å jobbe. Noen hunder greier bare tre repetisjoner før de går lei, mens andre kan jobbe nesten i det uendelige. Lær hunden din å kjenne, da får du mest utbytte av treningen.

Når det gjelder belønning, er det kjempeviktig å finne den belønningen som hunden vil jobbe for og som den elsker. Hvis belønningen er dårlig, gidder ikke hunden å jobbe. Da er det vi som må mase på hunden, for at den skal komme til oss for å repetere øvelsene. Det skal være motsatt. Vi skal ha en så innmari god belønning at hunden nærmest vil tigge oss om å få trene enda mer. Det greide Pia og jeg i dag.

Den belønningen som Pia jobbet så bra for i dag, var disse kattegodbitene. De er av kyllingkjøtt og laks og er nesten 100 prosent ren vare. Dvs. at det ikke er noe salt i godbitene. De kan kjøpes på REMA 1000. Det var dagens reklame.

Birk, som er en støtende og apporterende fuglehund, liker denne type belønning. Myke ting som kan kastes og dras i. Da elsker han å jobbe.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..