Instruktørkurs med Siv Svendsen og Maria Brandel og litt til.

Disse to damene er utrolig dyktige og inspirerende. Jeg har deltatt på kurs med Siv Svendsen før og hun gir absolutt alt av seg selv når hun underviser. Hun er klar og tydelig, forklarer godt og ser hver eneste kursdeltager.

Nå er det en stund siden jeg har deltatt på kurs selv. Jeg har egentlig ikke funnet et kurs som inspirerer meg og som jeg har hatt lyst til å delta på.

Nå kjenner jeg at jeg trenger litt treningsmotivasjon og hvorfor ikke gjøre noe «matnyttig» ut av det? Jeg starter derfor på instruktørkurs i «Bästa Starten» den 17. mars. Det blir utrolig spennende, kjenner jeg.

Det blir trening og filming av øvelsene med egen hund, og diskusjoner om trening/løsninger osv., i en egen facebookgruppe. Jeg gleder meg veldig til kurset begynner. Kurset bygger på denne boka som damene har skrevet + sjekklistene som følger med.

SLIK BLIR KURSET PRESENTERT:

…… «hur du på ett kul och kreativt sätt kan leka dig fram till ett avundsvärd engagemang, högre fart, bättre fokus och mer träningsmotivation. Men träningen består av så många andra viktiga delar än moment. Här hittar du vårt recept på ett helhetskoncept för alla hundsporter där engagemang och tävlingsträning blir naturliga inslag i din träning».

Så får jeg se om det blir oppstart av et nytt kurs på Låplassen, som bygger på dette instruktørkurset. Det blir vel ikke aktuelt før etter sommerferien og alle smittevernhensyn vil selvsagt bli fulgt.

Jeg synes det er veldig viktig for en instruktør å holde seg oppdatert og å få ny motivasjon. Kanskje er jeg ikke enig i alt som blir presentert (det er kanskje ikke mine kursdeltagere heller), men jeg legger det i verktøykassa mi og tar kunnskapen frem ved behov. Som instruktør møter vi på forskjellige hunder og eiere, og det er viktig å møte hver ekvipasje på det nivået som de er på. Da er det fint å ha ei stor verktøykasse å øse av.

Jeg kommer til å trene med Pia og/eller Birk. Pia blir 10 år seinere i mars mnd., men eldre hunder vil også trene og de har et stort utbytte av treningen. Det er faktisk en av mine hjertesaker, at eldre hunder ikke skal bli glemt når det kommer til å bruke hodene sine. Du kan faktisk «lære gamle hunder å sitte», og mental trening gir også glade, slitne og fornøyde hunder.

Birk er en ivrig og hoppende glad gutt på 1 år og 8 mnd., som elsker å jobbe og å trene. Som cockere flest, elsker han å bære myke ting. Han bærer på tur, han bærer når han er trøtt og sliten og han bærer for å roe seg ned. Slik er det å være en støtende, apporterende fuglehund. For det er nettopp det som er rasens arbeidsoppgaver, å støte opp fugl og apportere til eier. En cocker er ikke en hund som blir fornøyd bare av å ligge i sofaen, for rasen er avlet for annet enn det. Les deg opp på rasen som du ønsker å kjøpe, så slipper du å bli overrasket over den naturlige atferden som de utfører.

Nå ser jeg frem til at snøen skal smelte og at jeg igjen kan legge spor til hundene mine. Det er en super aktivitet når båndtvangen snart innhenter oss igjen. Jeg skal finne frem smeller-utstyret mitt også, så har hundene enda mere å bruke hodene sine på. Triks trener vi på hele året, for det kan trenes både ute og inne. Likeledes hverdagslydigheten. At trening noen minutter hver dag også gir god kontakt og et godt samarbeid med hunden din, skal ikke undervurderes.

Ellers er det blitt endel privattimer i vinter og jeg har også noen timer på vent. Hvis du ønsker å trene på noen spesifikke øvelser, hvis du trenger å komme i gang trening av valpen din, er det noe som du oppfatter som et problem i hundeholdet ditt, er det bare å ta kontakt. Da sender du en mail til hallingdalhundeskole@gmail.com, så svarer jeg deg så fort som jeg kan.

Mvh. Hilde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..