Superinnkallingen «virker» :-)

Mandag kveld trente jeg superinnkalling med Pia og Ebbie. Jeg trente på andre øvelser også, slik som innkalling fra sitt m. apportering, rygge, fri v for og litt annet. Jeg trente superinnkalling først med en og en, deretter begge to samtidig. De var så flinke og kom i full fart mot meg. Belønningen var den aller, aller beste godbiten (de fikk selvsagt mange hver gang de kom) + lek med ei leike og lek med meg. Det synes de er morsomt, begge to.

Superinnkalling er ikke som den «vanlige» hverdagsinnkallingen. Hundene får en helt spesiell forventing til innkallingslyden og det er det som gjør superinnkallingen så spesiell.

Tirsdag morgen måtte Pia tidlig ut. Jeg kikket som vanlig rundt huset, for å sjekke at det ikke var rådyr utenfor. Vi har nemlig en flokk på 6 dyr som går utenfor huset og på jordene våre hver dag. Da jeg ikke så noen, slapp jeg Pia ut i hagen. Jeg hadde ikke kledd meg for dagen (kl. var ca 06.00), og jeg sto derfor inne og ventet på henne. Plutselig springer Pia bort til gjerde og bjeffer. Hun hadde bust på ryggen og jeg visste at nå så hun noe som var interessant. Ganske riktig, det sto faktisk to rådyr på tunet. Hvis Pia hadde villet, kunne hun enkelt ha hoppet over gjerdet. Det er nemlig et ganske lavt gjerde, satt opp av kompostbinger.

Jeg kjente at jeg ble litt nervøs, for jeg vil absolutt ikke at en av mine hunder skal springe etter et rådyr (eller to), skremme dem og kanskje skade dem. Det hadde vært helt forferdelig.  Jeg glemte helt at jeg kunne bruke superinnkallingen min og jeg prøvde derfor å plystre på henne. Jaha…. hvorfor sier jeg til mine kursdeltagere at å plystre er en dårlig superinnkallingslyd? Joooo…. da jeg prøvde å plystre i ren redsel, kom det ikke frem en eneste lyd. Haha…. Vill Da kom jeg på at NÅ var tida inne for å bruke superinnkallingen min. Jaaaaaaa, Pia kom som ei kule og gjett om hun ble rikelig belønnet. Jeg pøste på med pølsepålegg, frolic og litt ost. Det gikk ned på høykant! Skal det være, så skal det være KjærlighetSmiler stort

Det lønner seg altså å trene på innkalling, og vi kan faktisk få hundene til å komme til oss, selv om det er forstyrrelser rundt oss. Bygg opp forstyrrelsene når du trener, tren på forskjellige plasser, øke/senke kriteriene ettersom du ser hvordan hunden responderer, belønn rikelig og lenge (ikke bare gi en liten godbit uten entusiasme 🙂 ) og ha det morsomt, du også. Gi av deg selv, det er faktisk veldig morsomt å trene innkalling.

Pia har veldig mye jakt i seg, så det skal mye til for å stoppe henne. Jammen så klarte jeg det denne gangen. HURRAAAA 🙂

Pia og Ebbie i fullt firsprang mot meg 🙂

IMG_1681

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..