Kurskveld med Asker og Bærum Bernersennen klubb!

Onsdag kveld var det første trening med Asker og Bærum Bernersennen klubb. Det er en aktiv klubb. De møtes hver onsdag til trening, trekk og sosialt samvær. Jeg holdt en rally-lydighetskveld for dem i april og jeg har også holdt kurs for dem for tre år siden. Denne gangen er jeg leid inn for å trene hverdagslydighet med dem, og det kan være en utfordring med mange som deltar og at de er på forkjellige plan i treningen.

09_September_liten_1378158224

Onsdag hadde jeg laget en bane til dem som har trent litt fra før, og som har «sitt», «dekk», «innkalling» osv inne. De skulle også trene på å «hilse høflig», gå litt slalom for å løse opp litt, og så hadde jeg laget et «belønningsskilt». Ved dette skiltet skulle alle belønne hundene sine i ihvertfall 30 sekunder. De kunne velge mellom lek, kos/ros og godbiter. Ofte blir belønningen bare servert i munnen på hunden, eller med et lite klapp og et rosende ord. Nå skulle de legge sjela si i belønningen, og med det bygge opp forventningen til eieren sin.

Jeg satte opp to like baner og det ble fem stykker på hver bane. De resterende 5 deltagerne, begynte treningen litt på «skrætsj» og her var det en valp, unghunder og voksne hunder. Vi tok et par fellesøvelser til slutt, alle på sitt nivå, og dermed var den kvelden gått.

Fanterampen hadde ventet i bilen, mens jentene var hjemme med Arne. Fant og jeg gikk en tur på Haslum Kirkegård etter kurset. Det var så fint der, med fullmånene som lyst så fint og noen hadde også tent lys ved gravene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..