Freestylekurs, 2. samling.

I helga hadde vi  freestylekurs på Låplassen. Vi møttes kl 10.30 lørdag og søndag, og jobbet og koste oss i ca tre timer. Det var 4 deltagere som kom. Dette var andre samling av to, den første samlingen hadde vi i juni.

Vi trente bla på lineføring på venstre og høyre side, sidebytte, poteløft, snurr,  gå rundt fører ( små hunder ved hjelp av en target-stick), musematte, slalom, kontakt, hoppe over noe (vi brukte en stav, det skal bli til en arm etterhvert) og sikkert noe som jeg ikke kommer på akkurat nå. Tequlia fikk et gjennombrudd når det gjaldt trening på å “sitte bamse”, og jammen klarte hun ikke å “rulle rundt” en gang også. Bra jobba!!

Vi avsluttet begge dagene med litt agility-trening. 

Det ble spørsmål om vi kunne møtes en eller to helger til, for å jobbe mere med freestyle, og det skal vi få til. Vi har trent på mange moment disse to helgene, og mangler nok litt før vi kan lage et helt danseprogram. Det skal vi få til etter neste helg (i 2010), tenker jeg.

Lørdag fikk deltagerne en oppgave hvor de skulle sette sammen 4 øvelser hundene kunne, og lage et lite dansenummer. Søndag skulle de sette hundene i “sitt/bli” og danse litt rundt dem. Det er ikke like enkelt å tørre å slippe seg løs, så det må også trenes på.  Det er allikevel hunden som skal være i fokus, men litt rytme og  “dansefot” er det viktig å ha. Cd spilleren virket ikke lørdag, men søndag var den også i slag. Det er morsomt med musikk til, når vi trener hund.

Fant fikk vist poteløft. Ikke helt enkelt for han, med treningsplass utenfor stabburet der det kurret duer hele dagen. Men jammen klarte han å vise gangen i denne øvelsen. Det var morsomt, synes jeg. Det er så sjelden at han kan få vist alt han egentlig kan, og er god til.

Ebbie viste musematte. Hvordan vi skal få hunden til å tråkke på den, deretter at vi skal legge den lenger og lenger fra oss, og til slutt, hvordan vi kan trene inn en atferd som hunden skal gjøre på targeten på avstand.  Ebbie hadde ikke gjort akkurat den siste delen, men i og med at hun kan “sitt”, viste jeg hvordan jeg ville trene inn “sitt på target på avstand”. Hun var flink, synes jeg. Det er lettere for kursdeltagerne å skjønne øvelsene, når de blir vist med en hund.

Her er noen bilder fra helga:

DSC_0001

DSC_0004

DSC_0007

DSC_0023

DSC_0024

DSC_0019

 DSC_0027 DSC_0033

DSC_0021

DSC_0029

DSC_0037

TAKK FOR EI FLOTT HELG ALLE SAMMEN.  VI SEES TIL TRENING PÅ NYÅRET EN GANG.

LYKKE TIL MED OPERASJONEN, UTT, DET KOMMER NOK TIL Å GÅ BRA, SKAL DU SE!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..